Om Österby Båtklubb

Österby Båtklubb har sin hemmahamn vid Österby Brygga Vallby Enköping.

Tel. Klubbhuset 0171-814 30

Österby Båtklubb bildades den 6 mars 1986. Innan klubben bildades fanns enskilda bryggor efter hela den strand som bryggan sträcker sig. På vintern samlades många av klubbens medlemmar och byggde den nuvarande bryggan.

Du kan titta på bilder från bygget här.

Fler bilder från hamnen här.

Protokollet från då klubben bildades kan du läsa här.

Det finns sammanlagt 84 platser. För dom flesta platser gäller förtöjning mot bryggan och akterstolpar. För några platser finns bojar.
Vad det kostar att vara medlem i Österby Båtklubb kan du se här.

Låst ramp finns för sjösättning och upptagning höst och vår av medlemmarnas båtar. Rampen lånas inte ut till icke medlemmar.

Österby Båtklubb är en öppen allmännyttig förening och har till uppgift att:

Vara ett samlande organ för av segel- och motorbåtsport intresserade personer. Ta till vara medlemmarnas intressen beträffande hamn- och uppläggningsplatser vid Österby. Verka för enighet och ett gott förhållande inbördes och utåt, samt ett sjömannamässigt uppträdande och ett gott sjömannaskap.

Klubben är ansluten till Mälarens Båtförbund (MBF) och Svenska Båtunionen (SBU).
Här kan du se en film som presenterar Svenska Båtunionen på 15 minuter.

Efterlysning

Om någon har bilder från bygget av bryggan är vi tacksamma om vi får låna dom för att lägga in på hemsidan..

GPS
WGS84: N 59° 33.5789', E 17° 9.8047'